Karácsonyi készülődés a Budakeszi Tájházban

A Budakeszi Helytörténeti Egyesület szervezésében, a hagyományokhoz híven ebben az évben is közösen készültünk az adventi és karácsonyi időszakra.

November 25-én a Helytörténeti Szombatok programsorozat keretében gyertyakészítésre hívtuk a budakeszi családokat. Kicsik és nagyok próbálhatták ki a hagyományos gyertyamártást, önthettek különböző formákba színes gyertyákat, mécseseket. A legkisebbek szakértő segítséggel laminált papír ablakdíszeket készítettek. A szorgoskodók meleg teával, keksszel gyűjthettek erőt a munkához.

December 2-án, az advent első vasárnapját megelőző napon, már hagyományosan az adventi koszorúkészítésé volt a főszerep. A Budakeszi Római Katolikus Egyházközség és a Budakeszi Tájház közös programján 100 darab koszorú készült, melyeket a katolikus templomban árusítottunk. A hagyományos lila és rózsaszín gyertyákkal és sok kreativitással feldíszített adventi koszorúk a várakozás és a segítő szándék szimbólumává váltak. A bevételt az egyházközség a rászorulók karácsonyi megsegítésére fordítja.

Budakeszi Város Német Önkormányzatával közös szervezésben bonyolítjuk a Betlehem készítő pályázatot, a pályaművek december 14-től láthatók a Polgármesteri Hivatal előterében.

Karácsonyi készülődés a Budakeszi Tájházban

Hits: 45

Pin It on Pinterest